Eén ingang voor vergunningen

17 april 2012 door Liesanne
Eén ingang voor vergunningen

DORDRECHT - Inwoners en kleine ondernemers die algemene vragen hebben over vergunningen kunnen in het vervolg terecht bij de Stadswinkel in Dordrecht. 

Voorheen werden zij geholpen door de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ). Deze verandering is geheel in lijn met de dienstverlening binnen de gemeente: inwoners en ondernemers kunnen op één plek binnen hun gemeente terecht met al hun vragen aan de gemeente en de overheid. En nu dus ook voor Wabo (omgevings-) vergunningen en APV.

Frontoffice
De gemeente is de frontoffice en vangt daarmee de eerste vragen op en helpt bij de aanvraag van een vergunning. Door een goede samenwerking tussen de gemeente en OZHZ wordt deze aanvraag vervolgens afgehandeld. Inhoudelijke vragen over het Bouwbesluit en Milieu kunnen rechtstreeks gesteld worden aan de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ). Grotere ondernemingen die al vaste contacten hadden met OZHZ kunnen daar nog steeds terecht.

Twee voorbeelden
U wilt informatie over het aanvragen van een kapvergunning? In de zoekfunctie op deze website typt u ‘kapvergunning’ in. U vindt alle informatie (wanneer, hoe en welke wetgeving is van toepassing) onder elkaar. 

U wilt een eigen bar openen en u wilt weten wat daar allemaal bij komt kijken? Typ ‘horeca’ of ‘horeca starten’ in en alle informatie komt tevoorschijn. Van bestemmingsplan tot welke vergunning heb ik nodig.

Vergunning nodig?
Kijk eerst op www.dordrecht.nl. Hier vindt u meer informatie over vergunningen. Staat daar niet de informatie die u zoekt? Dan kunt u met de Stadswinkel een afspraak maken via een terugbelverzoek op www.dordrecht.nl. U kunt ook bellen met 14 078 voor een afspraak met de Stadswinkel. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.