Demonstranten sinterklaasoptocht niet vervolgd

18 april 2012

DORDRECHT - De demonstranten Quinsy Gario en Kno’Ledge Cesare die tijdens de sinterklaasintocht 2012 in Dordrecht t-shirts droegen met daarop de tekst 'zwarte piet is racisme' zijn onterecht gearresteerd en vervolgd. Dit stelt het OM na onderzoek. De mannen werden gearresteerd, omdat er een demonstratieverbod heerste tijdens de sinterklaasintocht. Hen werd door de politie verzocht hun t-hemden, waar de tekst op stond, uit te trekken. Toen ze dit vervolgens niet wilden doen, werden ze voor de ogen van de kinderen hardhandig tegen de grond gewerkt en afgevoerd. 

De arrestatie leidde destijds tot zeer verontwaardigde reacties vanuit de o.a. antilliaanse gemeenschap in Dordrecht.

Het tweetal wilde volgens eigen zeggen op een vreedzame manier bezwaar maken tegen het racistisch zijn van Zwarte Piet. Burgemeester Brok beweert echter dat het tweetal uit was op een confrontatie.

Cesare laat in een reactie weten blij te zijn met de uitspraak van het OM. Hij vindt dat burgemeester Brok zijn excuses moet aanbieden voor de arrestatie.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.