Leger des Heils in Theater Zuidplein

23 april 2012
Leger des Heils in Theater Zuidplein

DORDRECHT -  Binnen het unieke Kunst & Theater project van het Leger des Heils krijgen deelnemers de kans hun creatieve talenten te ontwikkelen. Onder begeleiding van professionals volgen zij workshops op het gebied van muziek, dans, schilderen, zang etc. De workshops bieden de deelnemers de mogelijkheid om op een creatieve manier te werken aan een positief zelfbeeld, waardoor ze gestimuleerd worden om (weer) deel te nemen aan de samenleving. Dit kan leiden tot nieuwe contacten en een zinvolle besteding van vrije tijd. 

Vrijdagavond 20 april mochten de deelnemers in een uitverkocht Theater Zuidplein laten zien wat ze hebben geleerd. Onder toeziend oog van een deskundige jury bestaande Harry Wagemakers (wethouder Welzijn in Dordrecht)  Rien Timmer (landelijk projectleider bij het Leger des Heils voor het programma “Vrije Tijd voor Iedereen”, waar o.a. Kunst & Theater onderdeel van is) en Mark Forno (bekend van o.a. sterren dansen op het ijs) gaven ze een spetterend optreden weg.

De deelnemers van Crisisopvang De Opstap, en De Boeg uit Spijkenisse blikte met hun  project “Waar blijft de Tijd” muzikaal terug in de tijd met een prachtige vertolking van Marilyn Monroe.

125 jaar het Leger des Heils
In 1887 maakten de eerste Nederlandse heilssoldaten vanuit Engeland de oversteek naar Nederlandse bodem. Dit jaar dus precies 125 jaar geleden. De eerste Nederlandse heilssoldaat, Gerrit Juriaan Govaars, organiseerde op 8 mei 1887 samen met enkele anderen de eerste Nederlandse samenkomst van het Leger de Heils. Die vond plaats in de Gerard Doustraat in Amsterdam. In de zeer strenge winter van 1890 opende het Leger des Heils zijn deuren voor de honderden dak- en thuislozen en voor iedereen die op zoek was naar beschutting voor de extreme kou. Het maatschappelijk werk van het Leger in Nederland was begonnen.

In de afgelopen 125 jaar groeide het werk van het Leger des Heils sterk en werd het Leger op steeds meer terreinen actief. Inmiddels zijn ze actief in bijna 125 landen over de hele wereld. In Nederland werken meer dan 6.000 professionals en 5.500 vrijwilligers bij het Leger de Heils. Mensen die met passie zorg verlenen aan mensen die geen helper hebben.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.