Fractie SP stelt vragen vergunning DuPont

21 maart 2012

DORDRECHT - De statenfractie van de SP in Zuid-Holland stelt vragen omtrent de herziening van de vergunning voor DuPont Nemours in Dordrecht. De regionale brandweer blijkt zorgen te hebben geuit vanwege de herziening van deze vergunning. De SP roept op om transparantie met betrekking tot de vergunningverlening en tot informatievoorziening voor omwonenden. 

In 2009 bracht de SP het rapport 'Industrie kan vijf keer schoner'. Toen bleek dat DuPont en de derde merwehaven niet voldeden aan de milieueisen. Van de derde Merwehaven bleek later dat er tegen afspraken in asbest werd gestort. Ook werd asbest er onverpakt gestort. 

Eerder bleek ook dat bij DuPont gevaarlijke stoffen onveilig werden opgeslagen. Laten we hopen dat de vragen van de SP statenfractie serieus genomen zullen worden en daarmee de veiligheid met betrekking tot rampen weer een stukje toe mag nemen.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.