ChristenUnie/SGP stelt vragen over sluiting bibliotheek Sterrenburg en Dubbeldam

01 mei 2012
ChristenUnie/SGP stelt vragen over sluiting bibliotheek Sterrenburg en Dubbeldam

DORDRECHT - Tijdens de Algemene Beschouwingen, Begroting vorig jaar november in de gemeenteraad bracht de fractie ChristenUnie/SGP over de bibliotheek het volgende naar voren:

"De bibliotheek is een zeer breed gedragen maatschappelijke organisatie, zeker in Sterrenburg en Dubbeldam. Een bibliotheek vervult als leeszaal ook een rol vanuit sociaal oogpunt. Signalen uit de bevolking moeten terdege worden meegewogen. We pleiten zo veel mogelijk voor behoud". Een door ons toen ingediende motie tegen ongewenste bezuinigingen door de gemeente werd door de meerderheid van de raad (de coalitiepartijen) niet gesteund. Daarna hebben we meerdere malen in de raad aan BenW gevraagd wat er rond de filialen concreet gaat gebeuren. Tot op heden bracht dit geen duidelijkheid.

Nu lazen we als fractie recent in de pers onder de kop "Ontslagen bij regionale bieb", dat de Bibliotheek van A tot Z door bezuinigingen niet ontkomt aan gedwongen ontslagen, en ook dat de bezuinigingen op subsidies van de betrokken gemeenten leiden tot sluiting van filialen, o.a de vestigingen in Sterrenburg en Dubbeldam: "Alle medewerkers zijn geïnformeerd over de reorganisatie die wordt doorgevoerd vanaf aankomende zomer".

De fractie ChristenUnie/SGP wil daarom antwoord op onderstaande vragen:

  1. Vindt BenW met onze fractie, dat het van groot belang is, dat de bibliotheek zo sterk als mogelijk in de samenleving aanwezig blijft, zeker ook in Sterrenburg en Dubbeldam?
  2. Wat gaat er concreet gebeuren met de filialen Sterrenburg en Dubbeldam en wanneer vindt dit plaats?
  3. Wat komt er al dan niet voor deze filialen in de plaats en wat vindt BenW hiervan?
  4. Wat is de relatie tussen bezuinigingen door de gemeente op subsidie aan de bibliotheek en de sluiting van de filialen etc.?
  5. In hoeverre heeft BenW er moeite voor gedaan sluiting te voorkomen cq. zo veel mogelijk gepleit voor behoud?
  6. Op welke manier worden wat BenW betreft de gemeenteraad en de burgers in de gelegenheid gesteld hierover hun oordeel te geven?
Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.