Ander protocol bij dodenherdenking Sumatraplein Dordrecht

30 april 2011

DORDRECHT -De dodenherdenking op het Sumatraplein in Dordrecht zal volgens een neutraal protocol verlopen. Burgemeester Arno Brok volgt hiermee het Amsterdamse voorbeeld.

Gelet op de ruimte bij het Sumatraplein wordt een ieder gevraagd om tijdig te komen, aangezien al om tien voor acht de eerste aanwijzingen worden gegeven. De stille tocht vanaf het Oranjepark is vooral bedoeld voor vertegenwoordigers van organisaties, alhoewel de mogelijkheid voor Dordtenaren blijft om zich aan te sluiten. Wel is er binnen de hekken bij het monument maar plek voor circa 150 mensen.

Voor half acht komen mensen uit de Chr. gereformeerde kerk Dordrecht/Centrum voor een herdenkingsplechtigheid is. Zowel de route Singel/Vrieseweg en Dubbeldamseweg/Toulonselaan brengt de mensen bij het Sumatraplein. Dat is in de twee gevallen circa achthonderd meter wandelen.

Na de plechtigheid op het Sumatraplein is de Wilhelminakerk al open voor een speciaal vervolg concert.

Het programma heeft als tijden:

19.30 uur     Jubal speelt enkele koralen op het Sumatraplein

      
19.45 uur     Aankomst Stille Tocht op het Sumatraplein
      
19.50 uur     Woord van welkom door de ceremoniemeester
      
19.58 uur     Jubal speelt Last Post
      
20.00 - 20.02 uur     2 minuten stilte
      
      kranslegging door de burgemeester van Dordrecht
kranslegging namens de Oud-Illegaliteit Dordrecht e.o.
Het Wilhelmus, 1e en 6e couplet
Kranslegging door oud-strijders, schoolkinderen, burgerij en instellingen
Defilé van belangstellenden 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.