Platform Duurzaamheid Dordrecht bestaat 2 jaar

14 februari 2012
Platform Duurzaamheid Dordrecht bestaat 2 jaar

DORDRECHT - Het is al weer twee jaar geleden dat de Wilhelminakerk op een avond in februari volstroomde met Dordtenaren die zich betrokken voelde bij duurzaamheid. Directeur Louise Bergenhenegouwen zette daarom de vrijwilligers van het platform tijdens het zesde duurzaamheidscafé in het zonnetje.

De bijeenkomst in 2010 was een initiatief van Bas Heijkstek, Theo de Rooij en Hans Berrevoets. Inwoners, politici, vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties; iedereen vond dat deze avond een vervolg moest krijgen en zo werd die avond het Platform Duurzaamheid Dordrecht opgericht.
Inmiddels is er een vaste coördinatiegroep die elke drie maanden een duurzaamheidscafé voorbereidt. De café's zijn vanaf het begin een succes en trekken telkens tussen de 80 en 100 bezoekers. Als locatie heeft duurzaamheidscentrum Weizigt vanaf het begin de paardenstal beschikbaar gesteld, evenals ondersteuning van een van de medewerkers.

Werkgroepen
Het platform dient als een paraplu voor initiatieven van particulieren, ondernemers en organisaties in Dordrecht en omgeving, zodat zij elkaars kennis kunnen delen en de ideeën tot ontwikkeling kunnen komen. En om de gemeente gevraagd en ongevraagd advies te geven.
Het platform kent vier werkgroepen: natuur, voeding en gezondheid; bouwen, wonen en energie; verkeer, water en ruimtelijke ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen, politiek en organisaties. Mensen die willen meedenken en meedoen zijn van harte welkom.
Aanmelden kan via platformduurzaamheiddordrecht@gmail.com

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.