Acties stapvoets rijden agenten Dordrecht

03 mei 2012
Acties stapvoets rijden agenten Dordrecht

DORDRECHT - Vanmiddag volgen er acties van agenten inzake stapvoets rijden op wegen rond Dordrecht. Dezelfde acties zullen ook in Rotterdam en Den Haag plaatsvinden. De politieagenten staken vanwege de CAO-plannen van minister Opstelten. 

De politie zal stapvoets rijden op toegangswegen, niet op snelwegen. Het protest begint om 16:30 en duurt een half uur. In Dordrecht gaat het om de N3. Omdat het hier om een autoweg gaat, zal men iets sneller dan stapvoets gaan rijden. Dat is dus zeker geen 80 of 50 kilometer per uur. De wagens rijden vanaf het Plein van Europa de N3 op en zullen dan doorrijden tot aan de witte brug in Papendrecht. 

De acties waren bijna van de baan door een kort geding dat door de korpsbeheerders was aangespannen, omdat de actie mogelijk noodhulp zou kunnen vertragen, maar vanmiddag oordeelde de rechter dat ze toch door konden gaan.

Korpsbeheerder burgemeester Brok is zeer ontstemd over de actie van de agenten, omdat hij vindt dat je voor dergelijke, publiekstreffende acties geen materieel van de politie moet gebruiken. 

Ook verschillende andere partijen en mensen spreken schande van de actie; Waarom moeten gewone burgers de dupe worden van een salarisruzie?

Nog wranger is de opmerking van Ron Ros (aanvoerder van de acties), die stelt dat als automobilisten die de actie proberen te vermijden, over de vluchtstrook rijden, zij gewoon een boete krijgen. Kennelijk mag de politie dus wel ongewenst gedrag op de autoweg vertonen vanwege een ruzie waar de automobilist geen deel van is, maar mag de automobilist zich daar niet tegen "wapenen". 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.