Politie houdt direct verdachte aan na gewapende overval op slijterij

02 mei 2012

DORDRECHT - Een 23-jarige man uit Dordrecht is op 2 mei rond 13.45 uur in de achtertuin van een woning aan Bankastraat in die plaats aangehouden. De man zou kort daarvoor met een tweede man een slijterij aan de Reeweg Oost hebben overvallen.

Kort nadat de politie de melding over deze gewapende overval binnenkreeg, waren agenten ter plaatse. Doordat de daders mogelijk nog in de buurt waren, werd besloten een deel van de wijk af te zetten. Agenten doorzochten daarop de omgeving van de Reeweg Oost, waarbij ook een politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten en - vanwege de gevaarsetting - een Arrestatieteam werden ingeschakeld.

Agenten traceerden de verdachte in een achtertuin van een woning aan de Bankastraat. Bewoners van deze woning wisten het huis uit te komen. Toen de verdachte aanstalten maakte om de betreffende woning in te gaan, sommeerden de agenten hem zich over te geven, wat hij niet deed. Op dat moment werden meerdere schoten gelost, waarbij de verdachte in een arm en een been werd geraakt. Hij was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht. De man is in verzekering gesteld en zal worden verhoord, zodra zijn lichamelijke gesteldheid dit toelaat. In dezelfde tuin werd een vuurwapen aangetroffen en in beslaggenomen. De rijksrecherche verricht onderzoek naar de toedracht van het schietincident. 

De tweede verdachte van de overval is niet gevonden. Naar hem wordt een onderzoek ingesteld. Bij de overal op de Gall&Gall raakte niemand gewond en het is tot dusver niet bekend wat er is buitgemaakt.

De politie zoekt getuigen. Wie op 2 mei getuige van de overval is geweest of voorafgaand, tijdens of na de overval iets verdachts heeft gezien, wordt gevraagd met de politie contact op te nemen. Men kan bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem naar 0800-7000 (gratis). 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.