Onderzoek naar overval en schietincident Dordrecht in volle gang

04 mei 2012

DORDRECHT - Het onderzoek naar de gewapende overval op een slijterij in Dordrecht is in volle gang, maar heeft nog geen tweede aanhouding opgeleverd.

Op 2 mei kwamen twee gewapende mannen rond 12.40 uur een filiaal van Gall&Gall binnen, waar op dat moment één personeelslid en een klant aanwezig waren. De klant werd gedwongen op de vloer te gaan liggen, waarna het personeelslid onder bedreiging van een wapen de kassa moest openen. Eén van de daders deed een greep in de kassa, waarna beiden de winkel verlieten en rechtsaf gingen, in de richting van het Halmaheiraplein. Het is niet bekend of de overvallers te voet weg gingen of gebruik maakten van een vervoermiddel. Nadat de daders waren gevlucht, werd 112 gebeld.

De politie was kort na de overval al ter plaatse. Agenten zagen een man op de Reeweg Oost bij het Shell benzinestation wegrennen in de richting van de Ceramstraat. De agenten renden direct achter hem aan en riepen meermalen dat hij moest stoppen, wat de man niet deed. Op de Reeweg Oost, zo’n vijftig meter vóór de Ceramstraat, rende de man een brandgang in met de agenten achter zich aan. In de brandgang leek de verdachte zijn vuurwapen te richten op de agenten. De agenten waarschuwden de man meermalen zijn wapen te laten vallen, maar hij deed het niet. Eén van de agenten loste daarop twee schoten, zonder iemand te raken. De verdachte rende daarop weg, verder de brandgang in, om zich vervolgens in een achtertuin van een woning aan de Bankastraat te verstoppen.

Bij zijn aanhouding werden schoten gelost en werd de man in zijn arm en been geraakt. Kort daarna kwam een arrestatieteam ter plaatse om de man aan te houden. De verdachte werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De man is in verzekering gesteld en hij wordt vrijdag 4 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het onderzoek naar het optreden van de politie ligt in handen van de Rijksrecherche. De overval zelf en het zoeken naar de tweede verdachte ligt in handen van de politie in Dordrecht.

De overvallers hadden het volgende signalement. Dader 1 was een blanke man, zijn leeftijd is onbekend en hij was ongeveer 1.62 meter lang. Deze man droeg een zwarte bivakmuts. Van de tweede dader is alleen bekend dat het een man met een bivakmuts betrof die iets langer was dan dader 1.

Politie zoekt getuigen
De politie zoekt nog steeds getuigen. Wie op 2 mei getuige van de overval is geweest of voorafgaand, tijdens of na de overval iets verdachts heeft gezien, wordt gevraagd met de politie contact op te nemen. Dat geldt met name voor mensen die meer informatie over de daders hebben in combinatie met het bovenstaande signalement. Men kan bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem naar 0800-7000 (gratis).

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.