Arie van de Weteringh wint “open sneldamkampioenschap van Dordrecht 2012”

14 mei 2012 door Liesanne
Arie van de Weteringh wint “open sneldamkampioenschap van Dordrecht 2012”

DORDRECHT - Het Open Sneldamkampioenschap van Dordrecht 2012 is overtuigend gewonnen door Dordtenaar Arie van de Weteringh. Hij bleef als enige speler ongeslagen en scoorde maar liefst 21 punten uit twaalf partijen. Anton van Berkel uit Tilburg eindigde als tweede met 19 punten en Wim Kalis uit Hardinxveld-Giessendam tikte met 17 punten als derde aan. Titelverdediger Martijn de Leeuw uit Noordeloos eindigde als vierde met 16 punten. Een zelfde puntenaantal behaalden Erik van de Weerdhof, Kees Romijn en Arie de Bruin. Met 15 punten eindigden respectievelijk Anton Kosior, Peter de Hek, Ruph Bhawanibhiek, Nico Knoops, Guido van de Berg en Edwin de Jager. Ēén van de topfavorieten Frits Luteijn kwam met 14 punten niet verder dan plaats veertien.

De B categorie werd gewonnen door Steven den Hollander uit Rijnsburg met 16 punten. Arthur de Swart werd tweede met 15 punten en Ali Fthalla, de winnaar van vorig jaar in deze categorie, tikte als derde aan eveneens met 15 punten.

Dirk-Jan Dekker uit Sliedrecht won de C categorie met 14 punten en Gé Berbee eindigde met 13 punten als tweede. Niels Verboon, Lauw Dingemans en Simon Rompa kwamen allen op 12 punten uit maar op weerstandspunten werd Verboon derde.

Aspirantenkampioen werd Arie van der Knaap. Jonathan Mentink werd eerste bij de Pupillen en bij de Welpen werd Gijs Mouthaan tot kampioen uitgeroepen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.