NS krijgt 5 juni verzoek voor meer stoptreinen Leiden - Dordrecht

17 mei 2012

DORDRECHT -(persbericht Rover) Op 5 juni neemt NS de petitie “herstel de stoptrein Leiden – Dordrecht” in de Haagse Hogeschool in ontvangst. De petitie werd gestart door Rover afdeling Holland Rijnland op aanvraag van reizigers die door het verdwijnen van de stoptreinverbinding gedupeerd werden. 

De petitie werd door ruim 800 mensen ondertekend, tekenen is nog t/m 22 mei mogelijk via www.reizigersprotest.nl.

Tot 10 december 2011 konden reizigers op de stations De Vink en Voorschoten vier keer per uur een stoptrein richting Den Haag nemen, waarvan tweemaal per uur de trein rechtstreeks verder reed richting Dordrecht. Veel forenzen en studenten van de Haagse Hogeschool en de TU Delft maakten gebruik van deze lijn.

Sinds de nieuwe treindienstregeling moeten reizigers vanaf stations De Vink en Voorschoten altijd overstappen. Voor reizigers op het korte traject naar Den Haag HS betekent dit bijna een verdubbeling van de reistijd. Hierdoor worden dagelijks honderden reizigers gedupeerd.

Rover wil dat NS dit jaar nog van de zes sprinters die in de spits van Schiphol naar Den Haag CS rijden, tweemaal per uur een trein laat doorrijden naar station Den Haag HS. Volgens Rover moet dit eenvoudig uitvoerbaar zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.