Platbodem omgeslagen

17 mei 2012
Platbodem omgeslagen

DORDRECHT - Op een winderige morgen raakte een stalen platbodem ter hoogte van de jachthaven Vissershang in de problemen. Twee onfortuinlijke platbodemzeilers werden door een windvlaag verrast en sloegen om.

 Het lukte de twee opvarenden om op de romp te klimmen. Met een GSM vol water is vervolgens 112 gebeld en werd de reddingboot KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd om uit te varen naar het Spijkerboor in de Brabantse Biesbosch.

 Gelukkig voor de drenkelingen passeerde kort na het omslaan een motorjacht die de drenkelingen uit het water haalde en hun mee nam naar jachthaven Vissershang.

 Enkele minuten nadat de drenkelingen aan boord van het jacht waren geholpen arriveerde de KBW 1910 in de haven van Vissershang.

 De twee drenkelingen waren inmiddels licht onderkoeld en kregen daarom thermo dekens ongeslagen en het advies in de stuurhut van het jacht te blijven waar de kachel inmiddels aan stond. Een echtgenoot van een van de opvarende was onderweg met droge kleren.

 De bemanning van de reddingboot trok met assistentie van de RWS 21 van Rijkswaterstaat de mast uit de bagger en zette de platbodem weer overeind. Na het rechtop zetten is de platbodem een zandplaat opgesleept om verder zinken te voorkomen.

 Later op de dag is de platbodem door een berger leeggepompt en naar naar de jachthaven gebracht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.