Buslijn 5 rijdt net anders over Leeuwstraat dan informatie gemeente Dordrecht

18 mei 2012

Buslijn 5 rijdt over de Leeuwstraat/De Jagerweg wel in een bepaalde richting niet en wel.  Wat is de werkelijkheid met verschillende info op internet. Journalist Hans Berrevoets ging op onderzoek uit.

(Mijn mening)door Hans Berrevoets

DORDRECHT –   Dordtenaren zijn vaak spoorzoeker als zij afgaan op de mededelingen  over de gevolgen van wegomleidingen en -afsluitingen in Dordrecht.Twee recente voorbeelden, waaruit blijkt dat de communicatie niet gelijk loopt en dus ook niet gecoördineerd.   Bij het werk aan de Leeuwstraat/Zuidendijk en bij de komende werkzaamheden rondom de Laan der Verenigde Naties doet de gemeente geen mededeling in het gemeentenieuws in weekkrant de Stem van Dordt voordat het werk begint. Wel is voor het begin van de wegprojecten een persbericht verstuurd.

Bij de Leeuwstraat/Zuidendijk begon het werk op 7 mei. De gemeente verstuurde vrijdag daarvoor (4 mei) een persbericht. Daarin stond dat voor alle verkeer de kruising was afgesloten.  Het openbaar vervoer werd niet apart genoemd. De openbare mededeling was geen onderdeel van het nieuwe vak mediaplanning: Er  was geen rekening gehouden met de verschijning van de weekbladen. Deze werkwijze herhaalde zich deze week.

Woensdag (16 mei) ging een persbericht de wereld in over werk rond de Laan der VN.  Dordt centraal en Stem van Dordt waren toen al bezorgd. De activiteiten aan de weg beginnen aanstaande 21 mei.  De eerste mededeling in gemeentenieuws kan dus pas op 23 mei.

 In de verschillende media uitingen lopen vaak de feiten ook niet meer gelijk, bijvoorbeeld over de data wanneer het werk voorbij is.  Een recent voorbeeld stond op de site van de gemeente Dordrecht rondom alweer Leeuwstraat/Zuidendijk. Die data loopt nu gelijk op met de data in het persbericht: einde werk is nu 21 juli Op de website staat van de gemeente nog wel een mededeling, die niet klopt met de praktijk: Volgens de gemeentelijke site  is er voor het busbedrijf Arriva een baan vrijgehouden om met lijn 5 van Leeuwstraat naar de Jagerweg in Sterrenburg 2 te kunnen rijden.Wie lang zoekt, krijgt de volgende mededeling op de site van Arriva te zien over een afsluiting:

 Dordrecht, lijn 5

 Begindatum:    07 mei 2012

Einddatum:    08 juni 2012

 Trajectgedeelte:    Leeuwstraat alleen ri Slangenburg

 Reden:    Aanleg rotonde

 Vervallen haltes:    Keplerweg-Herschelstraat-Leeuwstraat-Sterrenlanden

Tijdelijke haltes:   Wc Sterrenburg-Octant boven

Twee websites: twee verschillende mededelingen over in welke richting 5 nog rijdt en in welke richting de buslijn is gestaakt.De enige oplossing is om op onderzoek te gaan en te kijken hoe de bussen in de praktijk rijden, het nieuws ligt immers op straat:Van Sterrenburg 1 naar Sterrenburg 2 geen bus over de Leeuwstraat..Wel gaat via de Jagerweg/Leeuwstraat bus 5 van Sterrenburg 2 naar Sterrenburg 1

De conclusie is dat de gemeente onjuiste informatie geeft en arriva versluiert de informatie wel erg, maar klopt feitelijk wel als je de moeite neemt lang te zoeken op de site.

De vraag die blijft hangen:Is de voor het publiek onduidelijke informatie een incident of mogen we zeggen standaard doordat alles over verschillende (bureaucratische schijven loopt? Ik ben benieuwd naar het antwoord van het politiek bestuur van Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.