De Hoop zet in op spectaculaire fiets fonds werfactie

19 mei 2012
De Hoop zet in op spectaculaire fiets fonds werfactie

DORDRECHT - Van 30 augustus tot 1 september 2012 organiseert Stichting Vrienden van De Hoop ‘Rondje Nederland', een non-stop fietstocht van 1200 kilometer in estafettevorm. Doel van deze spectaculaire fondswerfactie is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor twee projecten van Stichting De Hoop en voor een project in Namibië.

Tijdens dit Rondje Nederland leggen estafetteteams van  wielrenners in 48 uur 1200 kilometer af. Er wordt dag en nacht gereden en om de 100 kilometer wisselen de renners elkaar af.  

Testrit
Vorig jaar werd een testrit gereden. Anton van Houdt, medeorganisator en één van de wielrenners: "De tocht was prachtig, vol spanning en avontuur. Het was lichamelijk afzien, maar dat weegt niet op tegen het doel: geld inzamelen voor mensen in nood. Geweldig toch, om zo'n spectaculair avontuur te combineren met het goede doel! We hopen in september zeker tien teams aan de start te zien."
Wesley, cliënt van De Hoop en chauffeur tijdens de testrit: "Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan deze tocht. Ik hoop in januari mijn behandeling bij De Hoop af te ronden en weet uit de praktijk hoe belangrijk het werk van De Hoop is. Hopelijk brengt de tocht in september veel geld op."

Een speciale bus met cateraars en verzorgers begeleidde het test-team. Ook kon het team in de bus overnachten. De route voerde langs een aantal bekende plaatsen in Nederland: de Oosterscheldekering, de Erasmusbrug, het Binnenhof, de Afsluitdijk, de Martinitoren, de Veluwe en de Cauberg. Tijdens de tocht in augustus en september van volgend jaar staat dezelfde route op het schema, maar mogen de teams groter zijn en uit maximaal twaalf personen bestaan.

Evenement
Rondje Nederland is een nieuw onderdeel van het jaarlijks terugkerende fondswerfevenement Cycle for Hope. Dit evenement begon als een toertocht van 40, 80 of 120 kilometer door Limburg. Ook in 2012 staat de Toertocht op het programma. Deze tocht wordt  op 1 september verreden, met start en finish in Cadier en Keer, Zuid-Limburg. 

De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Ommekeer en naar Stichting Ruchama, beiden onderdeel van Concern De Hoop. Hier worden verslaafden en moeders in nood opgevangen. Daarnaast wordt het René Kidscentre in Namibië ondersteund. Deze dagopvang voor kansloze kinderen werd opgericht door schaatser René Ruitenberg, die ook zal meefietsen met Rondje Nederland. 

Meer informatie over Cycle for Hope, zowel over de Toertocht Limburg en het Rondje Nederland is te vinden op www.cycleforhope.nl. Cycle for Hope is ook te volgen via Twitter en Facebook. 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.