Eindrapport Stadsberaad komt morgen uit

23 mei 2012

DORDRECHT -Een nieuwe of aangepaste visie op de binnenstad van Dordrecht. Dat is de rode draad in het eindrapport Stadsberaad. Morgen is de presentatie. Het begin ligt in oktober 2010. Jens van der Vorm de Rijke, gemeenteraadslid voor Beter voor Dordt (BVD), hield kort voor zijn overlijden een pleidooi om naar de binnenstad te gaan kijken met andere ogen.

Dat brengt de bal in beweging met ook een motie in de gemeenteraad van Dordt:

 

(bericht gemeente Dordrecht)

Wat blijft komt nooit terug is de titel van het eindrapport Stadsberaad. Doel van het Stadsberaad was om een brede discussie in de stad te voeren over het onderwerp ‘nieuw bouwen in de historische binnenstad’. Veel betrokken inwoners hebben actief deelgenomen. Naar onze mening zijn hieruit zinvolle conclusies en aanbevelingen gekomen.   Het Eindrapport Stadsrapport wordt op 24 mei om 17.00 uur gepresenteerd door de voorzitter van de Stuurgroep Stadsberaad Piet Sleeking. De presentatie vindt plaats in het Dordrechts Museum. 

 

Meedenken over nieuw bouwen in de historische binnenstad

Tijdens de begrotingsbehandeling in november 2010 is de motie ‘Stadsberaad over Toekomst Historische Binnenstad’ aangenomen. De BVD diende de motie in. Het Stadsberaad is een stadsbreed opgezette discussie over hoe om te gaan met nieuwbouw in de historische binnenstad.

Het Stadsberaad bestaat uit drie onderdelen:
de stadswandeling, het symposium en het debat.

Breed gedragen beeld

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de opdracht van de gemeenteraad om een Stadsberaad te organiseren met als doel te komen tot een gedragen beeld op het behoud van en het bouwen in de historische binnenstad. Hiermee wordt een kader gevormd ten aanzien van het bestemmingsplan Binnenstad en de Welstandsnota.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.