Hannelieke van de Beek uit Leersum exposeert in Grote kerk Dordrecht

25 mei 2012
Hannelieke van de Beek uit Leersum exposeert in Grote kerk Dordrecht

DORDRECHT -De Grote Kerk biedt vanaf 1 juni de ruimte aan een kunstexpositie van Hannelieke van de Beek uit Leersum. Zij heeft landelijk al een grote naam opgebouwd door geinspireerde kunst. Ze werkt ook vaak aan bijzondere manifestaties mee.

Het werk van Hannelieke past wonderwel in de sfeer van de Grote Kerk in Dordrecht.. Momenteel werkt zij mee aan het feest van de geest in de gemeente Utrechtse Heuvelrug (onder andere Doorn, Driebergen, Leersum). 

Kerken geven kunstenaars tussen hemelvaartsdag en pinksteren de ruimte om geest te verbeelden.   Tot en met maandag, van 13 tot 17 uur, fietsen mensen langs kerken om zich door de kunst en vaak ook de kerkelijke gebouwen te laten raken.  Deze opzet past ook bij de komst van Hannelieke naar Dordrecht:

Bericht van de Grote Kerk:

Tijdens de zomermaanden is in de Grote Kerk van Dordrecht de expositie "Niets is zonder waarde" van Hannelieke van de Beek te zien.

Haar kunstwerken zijn geïnspireerd op de bijbel. Ook impressies van reizen en ervaringen krijgen een plek in haar werk. Zij werkt vanuit het materiaal, experimenteel, intuïtief en associatief.
‘Intens kijken, loeren, trillende knieën, en dan het juiste moment vinden, om een beeld vast te leggen wat me raakt'. Door samenvoegingen van verschillende materialen; foto's, stoffen en borduursels, soms ook gecombineerd met hout, lood en steen, ontstaan verhalen.

Hannelieke van de Beek viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Zij is een veel gevraagde kunstenares, in diverse kerken door heel Nederland heeft zij haar werk reeds geëxposeerd. Zij heeft o.a. deelgenomen aan exposities in het Museum Catharijne-convent en de Domkerk in Utrecht. Kerken gebruiken haar kunstwerken als onderdeel van bijzondere kerkdiensten.

De expositie is te bezoeken van 1 juni tot 29 augustus 2012 in de Grote Kerk, Lange Geldersekade 2 in Dordrecht.

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10:30 uur tot 16:30 uur, zon- en feestdagen van 12:00 uur tot 16:00 uur (tel. 078 6144660).

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.