Onderzoek doodgeschoten Gideon Ritmeester in Opsporing Verzocht

05 maart 2012

DORDRECHT - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt op 6 maart aandacht aan het onderzoek naar de gewelddadige dood van Dordtenaar Gideon Ritmeester.

Het 44-jarige slachtoffer werd op 22 februari levenloos op de Mijlweg in Dordrecht aangetroffen en is door een misdrijf om het leven gekomen. 

De politie zet alles op alles om de toedracht van de dodelijke schietpartij te achterhalen. Een team van rechercheurs is direct na de melding een grootschalig onderzoek gestart. Onder meer zijn getuigen gehoord, is een buurtonderzoek gehouden en werd er een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Ook werden op 28 februari matrixborden op de Mijlweg geplaatst met daarop de oproep aan getuigen om zich bij de politie te melden.

Met de uitzending van aanstaande dinsdag wil het team een groter publiek bij het onderzoek betrekken in de hoop dat zich onder de kijkers mensen bevinden die getuige zijn geweest of anderszins meer weten. Dat kan bijvoorbeeld gaan om auto’s die opvallend rondreden op de Mijlweg of in de omgeving hiervan, of personen die zich vreemd hebben opgehouden in deze omgeving. Ook wil het team mensen spreken die iets kunnen vertellen over de laatste avond van het slachtoffer.

Opsporing Verzocht is aanstaande dinsdag te zien op Nederland 1, om 21.30 uur. De herhaling van het programma is op woensdagochtend op Nederland 2, om 11.15 uur. Meer informatie is ook te vinden op Opsporingverzocht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.