VVV-directeur Zindel laakt winkeliers die tijdens Dordt in Stoom winkels dicht houden

30 mei 2012
VVV-directeur Zindel laakt winkeliers die tijdens Dordt in Stoom winkels dicht houden

DORDRECHT - VVV-directeur Erik Zindel haalt in AD/De Dordtenaar fel uit naar de winkeliers in de binnenstad die tijdens het evenement Dordt in Stoom , dat van 1 tot 3 juni wordt gehouden, op zondag hun winkels dicht houden. Hij spreekt van een gemiste kans ,,Ik denk dat het economisch te goed gaat hier”, zegt hij cynisch. De VVV – directeur krijgt steun van de Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV). Het bestuur van deze verenging noemt het ‘jammer’ dat 3 juni geen koopzondag is.

Dordt in Stoom trekt zo’n 250.000 bezoekers, maar die treffen dit jaar alleen maar gesloten winkels in de stad aan. Volgens Zindel een gemiste kans en het is slecht voor het aanzien van de stad”, zegt hij. De VVV heeft fors geïnvesteerd om landelijke bekendheid te geven aan dit evenement. ,,Juist nu doet zich de kans voor om te laten zien dat Dordrecht een leuk winkelaanbod heeft”, zegt de VVV-directeur.

Maar de Stichting Centrummanagement denkt er anders over. Volgens centrummanager Rob de Gelder levert Dordt in Stoom de meeste ondernemers te weinig op. ,,De kosten zijn hoger dan de baten” zegt hij. Erik Zindel heeft weinig begrip voor deze analyse. ,,Uit onderzoek van het Onderzoeksbureau Drechtsteden blijkt dat tijdens Dordt in Stoom zo’n 5 miljoen euro wordt uitgegeven. Ik kan met niet voorstellen dat dit bedrag alleen op terrasjes wordt uitgegeven”, zegt hij desgevraagd. Wethouder Jasper Mos stelt dat de ondernemers zelf hun keuzes maken. Maar hij laat weten dat, als de ondernemers alsnog van inzicht veranderen, een koopzondag op 3 juni mogelijk is.

Voor meer informatie, zie www.dov.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.