Meer parkeerplaatsen in Sterrenburg III

30 mei 2012 door Liesanne
Meer parkeerplaatsen in Sterrenburg III

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders stemt in met het voorstel van bewoners in Sterrenburg III om het tekort aan parkeerruimte aan te pakken. Op initiatief van een werkgroep van buurtbewoners is gezocht naar mogelijkheden om het aanbod van parkeerplaatsen op vijf burgen in Sterrenburg III te vergroten. Met kleine ingrepen worden extra openbare parkeerplaatsen gerealiseerd. Ook wordt parkeren op de eigen inrit mogelijk gemaakt. Dit levert een aanzienlijke bijdrage aan het verlichten van de parkeerdruk in de wijk op.

Door de groei van het autobezit is in delen van Sterrenburg III een tekort aan parkeerruimte ontstaan. Wethouder Reynvaan (Wijkgericht werken): 'Dat leidt soms tot parkeeroverlast. Toen de gemeente daarop bij de actie Gewoon Doen aandacht besteedde aan de handhaving, gaven bewoners aan dat er nog mogelijkheden waren om meer parkeerplaatsen te maken. Daarop hebben bewoners en gemeente samen gezocht naar mogelijkheden om het aanbod van parkeerplaatsen in vijf burgen in Sterrenburg III te verruimen.' 

Met kleine ingrepen kan de efficiëntie van de woonomgeving worden verbeterd waardoor 69 extra openbare parkeerplaatsen gerealiseerd worden. Wethouder Mos (Verkeer): 'Door daarnaast – tegen een vergoeding van 150 euro - ook het parkeren op de eigen inrit mogelijk te maken, kunnen nog eens 99 extra parkeerplaatsen worden gecreëerd. In een omgeving met een huidig aanbod van ongeveer 450 parkeerplaatsen levert dit maatwerk een aanzienlijke bijdrage aan het verlichten van de parkeerdruk'

De openbare parkeerplekken kunnen zonder meer worden aangelegd. Inwoners van de Vredenburg, Luchtenburg, Pijnenburg, Toutenburg en Arentsburg worden tijdens een informatieavond geïnformeerd. Voor het parkeren op de eigen inrit start de gemeente een pilot. Na inventarisatie van bewoners die mee willen doen en daarna ontvangst van de eigen bijdrage van deze bewoners, wordt het project uitgevoerd.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.