Newtonhoek terug naar ontwerper en bouwer

31 mei 2012 door Liesanne
Newtonhoek terug naar ontwerper en bouwer

DORDRECHT - Op 1 juni 2012 sluit Duurzaamheidscentrum Weizigt de Newtonhoek. De Newtonhoek, een natuurkundige doe- en ontdekhoek, zal overgaan naar Harry Hoitz, de ontwerper en bouwer van de natuurkundige opstellingen. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe plek en manier van exploitatie. Ideeën hierover zijn van harte welkom bij Harry Hoitz (natuurspelenderwijs@live.com).

Door de bezuinigingen en toenemende onderhoudskosten kan de natuurkundige doe- en ontdekhoek niet langer behouden blijven bij Weizigt. De Koetsruimte, waar de Newtonhoek gevestigd is, zal vanaf 1 juni 2012 verbouwd worden voor andere educatieve doeleinden en verhuur.

Bij de opening van het Koetshuis Weizigt in 1997 is een deel van de ruimte ingericht als Newtonhoek, een natuurkundige doe- en ontdekhoek. De opstellingen laten op een interactieve wijze circa veertig natuurkundige wetten zien. Hoewel de natuurkundige wetten tijdloos zijn, zijn de objecten dat helaas niet.

Directeur Louise Bergenhenegouwen betreurt het besluit, de Newtonhoek vormde jarenlang een onderdeel van het educatieve programma van Weizigt. Zo’n 2.000 kinderen per jaar bezoeken de Newtonhoek.

Harry Hoitz, Ontwerper en bouwer Newtonhoek
natuurspelenderwijs@live.com

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.