Burgemeester Brok blij met status Dordrecht als evenementenstad

01 juni 2012

DORDRECHT -  Burgemeester Arno Brok was op radio Rijnmond met de verkiezing van Dordrecht als evenementenstad van het jaar. Hj riep een ieder op te komen genieten van Dordt in Stoom dat tot zondag zal duren.

Over de prijs maakte de gemeente bekend:

Dordrecht is tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen verkozen tot Evenementenstad van het Jaar 2012. De stad aan de Merwede hield onder andere Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en Groningen achter zich.

De prijs werd vanmiddag in het Stadhuis van Utrecht in ontvangst genomen door wethouder Jasper Mos en locoburgemeester Piet Sleeking. De trofee werd uitgereikt door burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht, de stad die in 2011 nog eerste werd. “Het is een beloning voor iedereen in Dordrecht die betrokken is bij evenementen”, stelt Mos trots. “Wij hebben als gemeente besloten te blijven investeren in evenementen en daarop niet te bezuinigen. We vinden evenementen cruciaal voor de ontwikkeling van de stad.” Piet Sleeking vult aan: “Deze prijs is een opsteker voor iedereen die zich met evenementen bezig houdt en voor ons beleid. Het is een extra impuls voor de levendigheid van onze binnenstad.”
De jury herkent dat en geeft aan dat de titel Dordrecht toekomt “Vanwege een consistent evenementenbeleid, ook in deze mindere tijden, en het voortdurend innoveren met nieuwe spraakmakende evenementen.

Het is fantastisch dat Dordrecht na bijna tien jaar opnieuw is verkozen tot Evenementenstad van het Jaar”, zegt Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing. “Uit de prijs spreekt waardering voor Dordrecht op het gebied van organisatie, de diversiteit van de evenementen en natuurlijk ook het gemeentelijk beleid. Ik wil alle vrijwilligers, organisatoren en overige betrokkenen van harte feliciteren. Het is echt een prijs voor de hele stad!

Baaij en Mos benadrukken dat evenementen belangrijk zijn voor de levendigheid in de stad en voor inwoners van Dordrecht en de regio. “Maar evenementen zijn ook vanuit economisch oogpunt heel belangrijk”, stelt Mos. Baaij: “Ze leiden tot veel extra bezoek aan de stad, tot meer bekendheid van wat we bezoekers te bieden hebben en tot veel extra uitgaven. Daarnaast biedt het marketingtechnisch natuurlijk ook vele mogelijkheden, de stad staat in de schijnwerpers bij een groot publiek en natuurlijk is het ook een keurmerk voor (mogelijke) bezoekers.

Dordrecht heeft de afgelopen jaren steeds hoog gescoord tijdens deze landelijke verkiezing. Afgelopen jaar werd de stad nog tweede achter Utrecht. Dit toont aan dat de stad geen eendagsvlieg is. De hoofdprijs werd voor het laatst in 2003 door Dordrecht gewonnen. Daarnaast won het project “Trouwen voor één dag”, dat plaatsvond tijdens de Open Monumentendagen, de Innovatieprijs. Ook in 2009 en 2010 werd de Innovatieprijs gewonnen door Dordtse evenementen. De Intocht van Sinterklaas en het bijhorende programma op de diverse podia in de stad was genomineerd als Leukste Stadsevenement. Het evenement eindigde op de derde plaats.

De nominaties voor de Nationale Evenementenprijzen zijn ingezonden door het Evenementenbureau dat onderdeel uitmaakt van Dordrecht Marketing. In het weekend van 1 tot en met 3 juni kunnen inwoners en bezoekers tijdens het tweejaarlijkse evenement Dordt in Stoom zelf weer ondervinden dat de stad met recht een echte evenementenstad genoemd mag worden. Het enige minpuntje is wel dat de Ark van Noach nog steeds niet open is voor het publiek, dat een extra grote trekker zal gaan worden voor Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.