Dordt in Stoom trekt een kwart miljoen bezoekers

31 mei 2010
Dordt in Stoom trekt een kwart miljoen bezoekers

DORDRECHT - Op 28, 29 en 30 mei 2010 werd in Dordrecht de 14e editie van Dordt in Stoom georganiseerd, het grootste evenement van de Drechtsteden. Er kwamen dit weekend ongeveer 250.000 bezoekers. Vooral de vrijdagavond en zaterdag waren goed bezocht. De zondag viel behoorlijk in het water door het slechte weer.

Vooral indrukwekkend was de grootse Vlootschouw op vrijdagavond, het is het openingsnummer van Dordt in Stoom. De Vlootschouw werd afgenomen door de sponsors en genodigden aan boord van een serie partyschepen en door het publiek op de kades. De partyschepen vaarden eerst zelf voorbij de kades en bleven dan op stroom voor Groothoofd en Merwekade liggen. Om 20.00 uur startte het spektakel met een enorm stoomfluitenconcert. Op zaterdag gaf Stoomrondje Dordt toegang tot alle vervoermiddelen van de manifestatie.

Veel bekijks trok de stoomtrein, (historische) bussen, de toegang tot de Modelbouwshow, de bezichtiging van diverse schepen en (stoom-) rondvaarten.
Papendrecht hield gelijktijdig voor de eerste keer haar "Zonnige Hart Festival" aan de overkant van de Merwede, zodat er rond het drierivierenpunt extra veel bekijks was.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.