Middaggebed vanaf woensdag 6 juni in de Grote Kerk Dordrecht

03 juni 2012
Middaggebed vanaf woensdag 6 juni in de Grote Kerk Dordrecht

DORDRECHT -  Een bijzondere traditie in de Grote Kerk is een middag-pauzedienst, die al tientallen jaren middaggebed wordt genoemd. Op woensdag 6 juni is er wekelijks weer een moment van bezinning in de kerk. De ervaring leert dat er een vaste groep mensen altijd belangstelling voor heeft en dat bezoekers aan de kerk soms gewoon de dienst willen meemaken.

(bericht Grote Kerk Dordrecht)

Vanaf 6 juni is er weer elke week op woensdag om 12.30 uur een middaggebed in de Grote Kerk. Een kwartier, dus een kort meditatief moment, met een Psalm, een enkel woord, muziek en gebed.

Zomaar halverwege de week, en halverwege de dag. Gericht op bezoekers van de kerk, maar ook op gemeenteleden of anderen die in de omgeving van de kerk wonen of werken. Meestal zijn er enkele tientallen aanwezigen en altijd is het een zinvol ogenblik.

Voorgangers van diverse kerken uit de binnenstad geven hier  beurtelings leiding aan. De organisten Myong-Hee Chon en Wendeline Wilmink zorgen, soms nog met andere instrumentale bijdragen, voor de muzikale invulling. Weet u welkom!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.