,,Ook bij IdordtTV moet soms voor programma maken worden betaald"

04 juni 2012
,,Ook bij IdordtTV moet soms voor programma maken worden betaald"

DORDRECHT -  Kandidaat-omroep Idordt laat op de eigen site weten, dat het lastig zal zijn om de financiele eindjes aan elkaar te knopen. Daarom zal er net als bij RTV Dordrecht (dat nu de zendmachtiging heeft) soms door mensen die een programma willen geld mee gebracht moeten worden.

Idordt schrijft op de eigen website:

,,Dordt Rocks besteedt aandacht aan de Dordtse muziekscene, maakt interviews met muzikanten en zendt livemuziek uit. Een prima concept wat past bij een lokale omroep.

Toch zal dit bij iDordt.tv, mochten we de uitzendlicentie krijgen niet anders zijn. De budgetten voor lokale omroepen zijn zo laag dat een lokale omroep dit niet kan financieren. Dordt Rocks is een programma wat iDordt.tv graag zou uitzenden en de organisatoren kunnen voor €30 per uitzending zendtijd kopen. De reclame-inkomsten die ze genereren mogen ze vervolgens (grotendeels) zelf houden."

In augustus mag de gemeenteraad van Dordrecht een voorkeur uitspreken voor Idordt of voor RTV Dordrecht, dat vanaf vandaag over een nieuwe directeur/hoofdredacteur beschikt.

Informatie van de website van Dordt Rocks (discussie met RTV Dordrecht waarover AD Dde Dordtenaar zaterdag bericht had, wordt niet genoemd):

Zoals zoveel ideetjes ontstond Dordt Rocks ook op 2 barkrukjes tussen 2 very good friends!

't Idee was om een tv-programma te maken voor Dordrecht, gewoon omdat de pimpelende vrienden (Martin en Swing) op die barkrukken, al heel hun leven in Dordt wonen en vonden dat ze met hun know-how op videogebied en de kennis en liefde voor muziek de karrevracht aan Dordtse talentjes en bands best

weleens in de spotlight mochten proberen te zetten. 't Idee werd wel zo'n 1,5 jaar stil gehouden om 't te beschermen en bij niet lukken niet jarenlang gekscherend te worden nageroepen mbt een nooit geproduceerd tv-showtje: ...: "he jongens, het komt zeker (n)ooit op SBS 0 of RTL 0?" hahaha

't Doel was uiteraard om het programma Dordt Rocks op de lokale tv-zender te krijgen en na een 1e kennismaking met TV Dordrecht kregen we ook van hen een enthousiaste aanmoediging om Dordt Rocks verder uit te werken en dat dit dan een dikke kans zou maken om uitgezonden te worden en dat we dan

iedere maand een aflevering zouden maken over de Dordtse music-scene!

We hebben nu inmiddels 4 programma's gemaakt die heel goed worden ontvangen op RTV Dordt.

Blijf via deze site op de hoogte van de nieuwe bands die we gaan opnemen.

Ook staan we open voor suggesties en je kunt natuurlijk met ons contact zoeken als je ook met je band in het programma wilt.

We hopen je te zien op één van de opname dagen ergens in Dordt!"

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.