Ds. Wim Aanen: Charlotte van Praag streed tegen misstanden in stad en land

06 juni 2012
Ds. Wim Aanen: Charlotte van Praag streed tegen misstanden in stad en land

DORDRECHT -  Ds. Wim Aanen van de Pauluskerk in Krispijn vindt het terecht dat 13 juni Charlotte van Praag een eigen pad in Dordrecht krijgt door haar weizigtpark. Oud-leerling en oud-minister Brinkman zal de eerste onthulling doen van het bord samen met wethouder Piet Sleeking aan de zijde Krispijnseweg rond kwart voor twee.

Ds. Wim Aanen leidde in 2002 de uitvaartdienst voor de bekende Dordts. Hij schrijft deze week in kerkblad Kerk op Dordt:

Charlotte van Praagpad Ik kreeg een uitnodiging van Duurzaamheidscentrum Weizigt voor de opening van het Charlotte van Praagpad op 13 juni. Voor wie dat niet meer heeft meegemaakt: mw. Charlotte van Praag was behalve een bekende Dordtenaar ook lid van onze wijkgemeente; in de periode dat die haar kerkgebouw – de Johanneskerk – in had moeten leveren in het kader van de ‘sterfhuisconstructie’ slechts om de veertien dagen dienst had in de Pauluskerk, was zij degene die met het voorstel kwam de andere week dienst te gaan  houden in de wijkzaal.

Dat is natuurlijk niet de aanleiding een pad in het Weizigtpark naar haar te vernoemen: in de stad was ze bekend vanwege de vele initiatieven die ze nam om een einde te maken aan misstanden in de stad en het land; het toenmalige college van B&W weet er alles van. Mw. Van Praag woonde aan de Mauritsweg en keek dus uit op het Weizigtpark; ’s zomers runde ze daar op zondagmiddag met vrijwilligers een theethuin. Het doet mij uiteraard extra goed dat men een fietspad naar haar heeft vernoemd. W\ie dat wel kan en ook wil, is vanaf 13.15 uur hartelijk welkom in de Paardenstal van het Koetshuis. In die stal wordt vanaf 15.15 uur het programma ook afgesloten met een “High-tea in Charlotte-stijl”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.