Vierde Gastvrijheids-Ster binnen voor ASz

08 juni 2012

DORDRECHT - Nadat het Albert Schweitzer ziekenhuis de afgelopen jaren steeds op de drie sterren 'bleef hangen', is het nu dan toch gelukt: de locatie Dordwijk heeft in de landelijke Sterrengids 2012 een vierde ster binnengesleept en zelfs een eervolle tiende plek behaald onder alle geteste ziekenhuizen.

 Ook de locaties Amstelwijck, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben met drie sterren allemaal een prima score behaald. Marion Doets, hoofd Facilitair: "Dit is een mooie beloning voor ieders inzet, op al onze locaties. We groeien steeds meer in onze gastvrije rol en dat wordt opgemerkt en gewaardeerd."

 225 ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen en GGZ-instellingen hebben dit jaar meegedaan aan het project Gastvrijheidszorg met Sterren. Ze zijn beoordeeld op de kwaliteit van eten, drinken, ambiance en gastvrijheid. Op 7 juni werden op het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2012 in CineMec in Ede de winnaars bekendgemaakt. Winnaar bij de ziekenhuizen is het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam, met vijf sterren.

 Enkele quotes uit de ruim 400 pagina's tellende Sterrengids, een soort 'Michelin-gids voor de zorg':
Over Dordwijk: "Plannen van het ziekenhuis om een kleinschalige sfeer te scheppen en daarmee herkenbaarheid te creëren, zijn creatief en gedurfd."

Over Amstelwijck: "De medewerkers zijn zeer attent en groeten elkaar. Op deze locatie heerst een ouderwetse gezelligheid."

Over Sliedrecht: "Vriendelijk, duidelijk, overzichtelijk, prettig en verzorgd. Alle ruimten en het meubilair zijn opvallend goed onderhouden."

Over Zwijndrecht: "De hal is ingericht als een buurtplein dat een warm gemeenschapsgevoel oproept."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.