Reeweg-bakker Ton van der Breggen wil compensatie van de gemeente Dordrecht

15 juni 2012
Reeweg-bakker Ton van der Breggen wil compensatie van de gemeente Dordrecht

DORDRECHT - De Reeweg tussen Oranjelaan en Spoorlijn heeft de laatste jaren meermalen open gelegen. Bakker Ton van der Breggen vindtr dat de gemeente hem nu moet compenseren en heeft een zaak aangespannen. In het verleden werden werkzaamheden aan wegen gecoördineerd gedaan. Dat blijkt niet meer te kunnen door de gevolgen van privatiseren en de rechten die bedrijven dan meenemen om hun werk te doen.

Het blad Bakkerswereld volgt hem.

(bron Bakkerswereld)

DORDRECHT - Van september 2011 tot begin mei 2012 was de banketbakkerij van Ton van der Breggen moeilijk bereikbaar. Hij heeft becijferd dat hij 6.500 klanten is misgelopen. 

Het kan iedere ondernemer treffen: een opgebroken straat. Maar wat banketbakker Ton van der Breggen aan de belangrijke Dordtse verkeersader Reeweg Oost is overkomen, grenst bijna aan het ongelofelijke. 

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de straat zou worden gerenoveerd, met parkeerhaventjes en extra aanplanting. Daar viel volgens de bakker nog wel mee te leven. Het werd gekker toen de gemeente besloot een warmtetransportleiding aan te leggen. Ton van der Breggen, die de banketbakkerij in 2004 heeft overgedaan aan zijn adoptiezoon Hamid (foto), deed een beroep op de gemeentelijke regeling voor nadeelcompensatie. Een slopende procedure die nog steeds loopt.

Een interview met Van der Breggen in Bakkerswereld van 22 juni.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.