Indrukwekkende stille tocht Milly

20 maart 2010
Indrukwekkende stille tocht Milly

DORDRECHT - Milly Boele wordt  woensdag  begraven en herdacht  De herdenkingsdienst begint om 14.30 uur en is ook op internet te volgen via de site www.kerkomroep.nl.

Bij de stille tocht van Milly Boele liepen naar schatting meer dan tienduizend mensen mee. De tocht liep door de wijk Sterrenburg in Dordrecht en eindige aan het Lunenburgplein. De mensen droegen veel roze en wit, dat waren de lievelingskleuren van Milly. Voor de stoet liepen paarden met een koets met daarop de foto van Milly.


foto: Paul Schrandt

foto: Paul Schrandt

foto: Paul Schrandt

Foto: Paul Schrandt

Foto: Gerben van den Boom

Foto: Gerben van den Boom

Jacqueline van den Bergh schrijft op haar weblog:

"Vrijdagavond 19 maart heb ik meegelopen in de Stille Tocht door Sterrenburg. Dit n.a.v. de dramatische afloop van de vermissing van het 12-jarige meisje Milly Boele, woonachtig in Sterrenburg. Zij is om het leven gebracht door een buurman en begraven in zijn tuin. Onvoorstelbaar. Duizenden mensen hebben deze avond meegelopen. Een koets met paarden reed voorop. Ik vond het heel indrukwekkend om met al deze mensen in de avond uitdrukking te geven aan steun aan de familie en het delen van emoties.

Vele mensen hadden roze ballonnen meegenomen, waarom verzocht was door de organisatie. Na afloop van de tocht bij de toespraken werden de ballonnen losgelaten. Ik ben ook bij de plek geweest waar Milly wordt herdacht aan de Schuilenburg, vol met bloemen, tekeningen, kaarsen. Onvoorstelbaar dat dit is gebeurd. De ouders van Milly, haar broertje en zus wens ik heel veel sterkte en steun toe bij het verwerken van dit onvoorstelbare leed. Het is intens triest en onbegrijpelijk."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.