Discussie over mediahype rond vermissing van Milly in Dordrecht

22 maart 2010

DORDRECHT -Aan de vooravond van de herdenking woensdag in de Dordtse Ontmoetingskerk en begrafenis daarna  van het vermoorde Dordtse meisje Milly Boele is een discussie losgebarsten over de mediahype en de grenzen die de pers in acht zou moeten nemen bij de berichtgeving bij zo'n diep tragische gebeurtenis.

Volgens een journalist van de Volkskrant was dertig jaar geleden de zaak journalistiek niet meer geweest dan een bericht in De Dordtenaar.

Hij reageerde zo op het gegeven dat RTL-man Frits Wester via twitter dinsdagavond meedeelde dat het lichaam van Milly was gevonden in Dordrecht. Daarna kwamen cameraploegen richting Dordt om live verslag te doen van alles rond de Schuilenburg.

Op de site villa villamedia wordt daarover bericht. ,,Was Frits Wester zorgvuldig is de vraag".

Ook op andere plaatsen zijn kanttekeningen gezet bij de aanpak van de media.  Een opmerking in dat kader was: Hoe er nu ook vanuit de ethiek van het vak over wordt gepraat: De volgende keer gaat het net zo, want niemand wil het missen.

http://www.villamedia.nl/nieuws/bericht/frits-wester-twittert-uiterst-zorgvuldig/45575/#reacties

Een citaat uit het NRC/H

Het verdrietige nieuws uit Dordrecht liet deze week zien hoe gewoon gluurjournalistiek is geworden. Vooral in tv-actualiteiten. De meeste buurvouwen- en kinderen sloegen zich er kranig doorheen. Maar we zaten achter die groene, plastic schermen erg dicht bij elkaar op schoot. Als de verkiezingen ook zo worden behandeld, blijven de hoofdzaken mooi buiten beeld.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.