Onderzoeksrapport zaak Milly Boele gepresenteerd

20 april 2011

DORDRECHT -Vandaag is, zoals bekend, het rapport van het onderzoek gepresenteerd. Conclusie: De vermissing van Milly Boele is verkeerd ingeschat en het onderzoek kwam te traag op gang. Het rapport laat daarmee dus een kritisch geluid richting politie en justitie horen.

Er waren voldoende signalen om te concluderen dat Milly ontvoert was, zo stelt het rapport. De politie wist bijvoorbeeld dat Milly in haar laatste telefoongesprek met haar moeder had gezegd dat de buurman met een katje voor de deur stond. Ook hing Milly's jas nog in huis - vorig jaar om die tijd vroor het nog – en stond de televisie nog aan toen Milly's ouders thuis kwamen. Verder lag er een veiligheidsslot van de deur kapot op de grond.

Desondanks heeft de politie geen huiszoekingen gedaan bij de buren. Dit omdat het volgens de politie dan 'teveel op een razzia zou lijken'.Ook ontbrak het gevoel van urgentie bij de politie; Het werd als een normale zaak van verdwijning opgevat en niet als een zaak van vermissing met mogelijk ernstige gevolgen.Toch benadrukt de onderzoekscommissie uit monde van Chris Leeuwe van een 'behoorlijke prestatie' van politie en justitie.

De ouders gebruiken het woord 'verontrustend' om het rapport te beschrijven. Tibby, Milly's zus, zegt: “De politie is vergeten dingen te onderzoeken. Dat heb ik al die tijd al gezegd.”

Het onderzoeksrapport concludeert uiteindelijk  dat de moord niet voorkomen had kunnen worden, ook als er geen fouten waren gemaakt. Volgens het rapport is Milly 20 minuten nadat Sander V. haar meenam, tussen 5 en 7 uur 's avonds om het leven gebracht. Vervolgens heeft Milly in de badkamer van V. gelegen en is daarna door hem in zijn achtertuin begraven.

V. gaf zichzelf na een week vervolgens zelf aan en kreeg 18 jaar cel en tbs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.