Vandaag bepaalt rechtbank straf Sander V.

26 november 2010
Vandaag bepaalt rechtbank straf Sander V.

DORDRECHT - De rechtbank van Dordrecht bepaalt vandaag de straf voor Sander V. V. wordt verdacht van moord, seksueel misbruik, vrijheidsberoving en verbergen van een lichaam.

Milly werd bijna een week na haar verdwijning op 10 maart 2010 gevonden. Dit nadat V. dit zelf bij de politie had aangegeven. Destijds is ook veel kritiek op de politie geweest, omdat er geen speurhond ingezet is en geen buurtonderzoek is gedaan, dit terwijl het meisje vlak voor haar verdwijning zei dat een buurman voor de deur stond.

Het levenloze lichaam werd uiteindelijk gevonden in de achtertuin van V., waar hij Milly had begraven en er 'keurig' de tegels weer overheen gelegd had.

Het scenario dat justitie schetst, is een scenario waarin V. aanbelde bij Milly. - Mogelijk heeft hij haar meegelokt met zijn katje, beweren buurtbewoners. - Bij hem thuis aangekomen heeft V. Milly gedwongen hem oraal te bevredigen. Vervolgens heeft hij haar vermoord door haar met zijn riem te wurgen. Daarna heeft V. haar in zijn achtertuin begraven.

Overigens moet V. geweten hebben van Milly's liefde voor dieren. Zo liet Milly regelmatig zijn hond uit met haar schoolvriendinnetje.

V. bekent moord, maar ontkent het seksueel misbruik. Hij zou alleen haar borsten hebben betast. Overigens beweert V. zich weinig meer van die dag te kunnen herinneren.

Later bleek ook dat V. cannabis overvloedig gebruikt had om en nabij het tijdstip van de moord.

Deskundigen beweren dat V. een persoonlijkheidsstoornis heeft en verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook beweren zij dat de kans op herhaling behoorlijk groot is.

Vlak voor de uitspraak vroegen de ouders nog om onderzoek naar mogelijk xtc-gebruik van V. Dit werd afgewezen.

In het slotwoord van de zitting op 12 november j.l. zegt Sander: “Ik vraag niet om vergeving, want daar heb ik geen enkel recht op. Ik heb wel spijt. (...) Ik heb (...) een geweten en dat is ondraaglijk zwaar.”

De nabestaanden van Milly willen geen woede voelen: “Zo'n grote rol mag hij niet in ons leven gaan spelen.”

Omdat V. een politieman was, weegt zijn verantwoordelijkheid extra zwaar. De strafmaat zal hier ook op aangepast worden, immers hij heeft het vertrouwen dat men in de politie hoort te kunnen hebben, ernstig geschaad.

Vandaag volgt dus uitspraak in een zaak die Nederland al maanden in zijn greep houdt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.