"Sander V. gaat in beroep tegen vonnis"

30 november 2010

DORDRECHT - (een column van redacteur dordrecht.net)   "Waar hij het lef vandaan haalt, is deze redactie onbekend, maar Sander V. gaat in beroep tegen de op vrijdag 26 november jongstleden gedane uitspraak van 18 jaar cel met tbs en dwangverpleging. Ook is het onduidelijk welke spaarpot de ex-politieman aanbreekt om daarvoor een zeer bekende advocaat, Moszkowicz in de arm te nemen. Deze advocaat heeft onlangs Geert Wilders terzijde gestaan en succesvol de rechtbank gewraakt en kwam in zijn loopbaan in opspraak toen hij zowel Endstra als Holleeder verdedigde in het proces Holleeder. Destijds is hij toen door de rechtbank van Amsterdam als “maffiamaatje” betiteld, hoewel dit later weer als onnodig grievend enz. van de hand werd gedaan.

Moszkowicz beweert lucht te zien in de zaak en mogelijk de tbs eraf te kunnen krijgen.

Hoe het hoger beroep strook met eerdere uitspraken van V., die zegt “een geweten” te hebben en “dat ondragelijk zwaar” is, is niet te begrijpen.

Vrijdag nog, achtte de rechtbank bewezen dat V. het meisje onder valse voorwendselen weglokte bij haar huis, haar meenam naar zijn huis, haar daar wurgde en haar in zijn achtertuin begroef. Volgens de rechtbank was er echter onvoldoende bewijs dat er ook sprake is geweest van seksueel misbruik. Dit mogelijk door een verkeerde aanpak in het forensisch onderzoek.

De zaak die Nederland in zijn hart raakte, gaat nu opnieuw een spannende tijd tegemoet. V. houdt met zijn hoger beroep spijtig genoeg geen enkele rekening met de gevoelens van de nabestaanden."

Persoonlijke mening/column redacteur Dordrecht.net

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.