Sander V. krijgt nieuw psychiatrisch onderzoek Pieter Baan Centrum

24 mei 2011

DORDRECHT - Opnieuw verslagen heeft de familie van Milly Boele in de hoger beroepzaak tegen de moordenaar van Milly Boele, Sander V., moeten horen dat deze zijn verzoek tot een nieuw psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum gehonoreerd krijgt. Het vorige onderzoek zou onvolledig zijn geweest volgens Sander V. en zijn advocaten. Een eerdere vraag tot onderzoek werd door het gerechtshof afgewezen, omdat de veiligheid van hem daar niet gegarandeerd zou kunnen worden.

Een andere reden voor het afwijzen was, dat er al een psychiatrisch onderzoek is geweest. Dit onderzoek is volgens de advocaten echter onvolledig, veronderstelt dingen en bevat volgens hen een aantal vergissingen met betrekking tot Sander V.'s persoonlijkheid.

Sander V. hoopt dat de medewerkers van het Pieter Baan Centrum hem kunnen helpen bij het terughalen van de gebeurtenissen. Zonder deze herinnering kan een behandeling eigenlijk niet succesvol zijn. Verder is met de herinneringen ook de 'waarom'-vraag misschien beter te beantwoorden.

Voor de familie is het echter een moeilijk te aanvaarden wending in de zaak. Het onderzoek kan, vanwege een wachttijd van een half jaar, pas in voorjaar 2012 plaatsvinden en daarmee wordt ook het hoger beroep opgeschort. De familie kan hierdoor wederom niet tot een afsluiting van de zaak komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.