Hoger beroep Sander V. uitgesteld

05 augustus 2011

DORDRECHT - In de behandeling van de rechtszaak tegen de moordenaar van Milly Boele op 2 augustus j.l. is gebleken dat het hoger beroep in de zaak tegen Sander V. moet worden uitgesteld. Dit komt doordat er een wachtlijst is bij het Pieter Baan Centrum. Sander V. wilde zelf naar het PBC, omdat hij graag ziet dat de TBS van zijn straf vervalt.

In het Pieter Baan Centrum zou dan gekeken moeten worden naar zijn stoornis en de kans op herhaling. Ook naar de gevolgen van V.'s cannabisgebruik wordt dan gekeken. Er zijn door de lange wachtlijst, die inmiddels al is opgelopen naar 60 personen, in totaal zo'n 20 rechtszaken vertraagt. Minister Donner van Binnenlandse Zaken gaf daarom afgelopen week nog aan meer psychiaters beschikbaar te maken, zodat de achterstand kan worden weggewerkt.

De zaak zal nu naar alle waarschijnlijkheid pas komende winter of zelfs pas volgend voorjaar behandeld worden. Het OM vond extra onderzoek onnodig, maar de rechter besliste anders.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.