Sander V. krijgt 18 jaar en TBS in hoger beroep

05 juni 2012
Sander V. krijgt 18 jaar en TBS in hoger beroep

DORDRECHT - De hoger beroepzaak tegen Sander V., de moordenaar van Milly Boele, is besloten met 18 jaar celstraf en TBS. 

Zowel Sander V. als het hof hadden de zaak aangespannen, het hof om een hogere straf te bedingen en Sander om zijn daad als doodslag te laten aanmerken en van de TBS af te kunnen komen. 
 
Beiden zijn dus niet in het gelijk gesteld door de rechters. Het hof acht namelijk bewezen dat V. tijd heeft gehad om na te denken en er dus sprake is van moord.
 
Markant detail in de zaak is dat het hof nu wel bewezen acht dat er sprake is geweest van verkrachting. De bewijslast voor dit gegeven werd eerder niet door het hof aanvaard. Hoewel dit één van de aanvechtpunten van het OM was, heeft dit niet tot vermeerdering van de straf geleid. 
 
Het hof acht namelijk de verminderde toerekeningsvatbaarheid van V. dusdanig meespelen, dat een gevangenisstraf hem zwaarder zal vallen.
 
Sander V. was destijds politieman en buurman van Milly Boele. Het meisje werd op 10 maart 2010 vermist. Na bijna een week werd haar levenloze lichaam teruggevonden in de achtertuin van V., die haar daar begraven had en de tuintegels weer op zijn plek had gelegd. De politie ontving kritiek m.b.t. het onderzoek, daar Milly voor haar verdwijning aan haar moeder in een telefoongesprek had aangegeven dat “de buurman” met een katje voor de deur stond. Uiteindelijk kwam de zaak echter pas aan het licht, toen V. zichzelf meldde bij de politie.
 
Het was voor de familie erg moeilijk toen V. in de zaak in hoger beroep ging. Hopelijk voor hen is er met deze uitspraak nu een eind gekomen aan de rechtsgang.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.