Opnieuw rechtsgang Sander V.

19 juni 2012
Opnieuw rechtsgang Sander V.

DORDRECHT - ex-politieman Sander V. weet van geen ophouden. Tot in de top van het rechtsprekende orgaan gaat hij door. Sander V. heeft na zijn hoger beroep dat is behandeld door het gerechtshof in Den Haag, besloten in cassatie te gaan tegen de uitspraak, waarin hij naast moord veroordeeld is wegens orale verkrachting van het meisje Milly Boele. Met dit laatste is hij het niet eens.

Eerder werd V. door de rechtbank te Dordrecht vrijgesproken van de aanklacht verkrachting, omdat het bewijs daarvoor als onvoldoende werd beschouwd. 

In hoger beroep voor de rechtbank in Den Haag werd het bewijs opnieuw bekeken en werd V. dus wél schuldig bevonden aan seksueel misbruik. Het veranderde overigens niets aan de hoogte van zijn straf, 18 jaar cel met TBS. 

De cassatie is V.'s laatste mogelijkheid om nog iets aan het vonnis te veranderen. Bij een cassatie kijkt de Hoge Raad louter naar of het gerechtshof de juiste regels heeft gehanteerd, de uitspraak rechtens juist is en voldoende is gemotiveerd.

Het grote pijnpunt in deze cassatie ligt er voor de familie en verdere directe nabestaanden. Zij worden opnieuw geconfronteerd met de dader, terwijl zij rust nodig hebben om met de rouwverwerking te beginnen. De advocaat van de familie geeft aan dat de familie de cassatie enorm pijnlijk vindt, zeker daar het bewijs voor verkrachting juist overweldigend is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.