Ondernemers op Statenplein hijsen nu ook de stormbal

22 juni 2012
Ondernemers op Statenplein hijsen nu ook de stormbal

DORDRECHT - Het winkelcentrum Drievriendenhof loopt gestaag leeg, maar ondernemers op het Statenplein maken zich nu ook grote zorgen over het vertrek van een aantal zaken. In het AD/De Dordtenaar zeggen ze dat de huren te hoog zijn, de klanten wegblijven en dat niemand een oplossing weet. Zaken Als River Woods, Free Record Shop en Sting sluiten op dit plein hun zaken.

Volgens enkele ondernemers heeft het Statenplein dringend een boost nodig. Marvin van Es van Gadgetwinkel zegt: ,, Het is voor zelfstandigen niet uit te houden. Wie houdt het vol op een plein dat met de dag minder klanten trekt? Maar initiatieven om het plein gezelliger te maken lukken alsmaar niet”. Verder zijn er ondernemers die menen dat er meer grote winkelketens op het plein moeten komen.
 
Maar ook in twee andere winkelcentra (Sterrenburg en op de Woonboulevard) merken ze de gevolgen van de economische crisis. Reden voor woonwinkel Roobol om de daar gevestigde zaken te sluiten en een nieuw pand te betrekken in de Visstraat. Volgens het hoofdkantoor in Barendrecht trekken de twee huidige winkels te weinig klanten. Desgevraagd spreekt DOV voorzitter Paul Hendriks over een zorgelijke ontwikkeling.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.