Oud wethouder van Dordrecht Gerard Schouw enige regio kandidaat op verkiesbare plek

23 juni 2012

DORDRECHT –  Oud wethouder Gerard Schouw lijkt de enige Dordtenaar te blijven, die in de tweede kamer kan terecht komen. Hij staat op nummer zes bij D66.  Bij de PvdA liep twee jaar geleden oud-wethouder Hans Spigt zich nog warm voor een verkiesbare plek. Zijn naam staat er nu niet meer bij. De PvdA wil voor de Drechtsteden wil actie voeren voor Jan Lagendijk, die niet verkiesbaar staat. Bij de VVD wordt Jasper Mos genoemd. De jongste wethouder van Dordrecht is landelijk al opgevallen, maar begint op plek 70. Jasper heeft overigens om deze plek zelf gevraagd want hij wil de Dordtse gemeenschap nog blijven dienen.

De partijen denken over 2014 achter de schermen al na. Het CDA heeft een brief gestuurd aan de leden, die niet op internet te lezen is. De SP overweegt mee te doen, maar werd twee keer terug gefloten door het landelijke bestuur.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.