Paul Schrandt schrijft boek over zijn vliegangst

24 juni 2012

DORDRECHT -  Paul Schrandt, een fotograaf en multimedia man uit Dordrecht, heeft een boek geschreven over zijn vliegangst. Paul is ook bekend van foto's op Dordrecht.net

 

 

(nieuwsbericht Thijs Blom, RTV Rijnmond, op RTV Rijnmond ook gesprek met Paul)

Dordtenaar Paul Schrandt heeft een autobiografisch boekje geschreven over het turbulente einde van zijn zomervakantie in 2001. Na een noodlanding besluit hij niet meer in een vliegtuig te stappen en blijkt thuiskomen ook een avontuur.

Het eerste exemplaar van "Vliegangst in Tunesië" gaf Paul dit weekend aan zijn inmiddels 17-jarige zoon Jim. Die verraste zijn pa met een rap, waarin hij op zijn manier terugkijkt op het avontuur, waarin hij als 6-jarig ventje ook een hoofdrol in speelde. Immers, moeder stapte op een ander vliegtuig naar huis, maar vader en zoon durfden niet meer aan boord.

"Het is echt een verhaal ja, een spannend verhaal. Je leest het in één ruk uit", zegt de auteur. Nauwgezet beschrijft hij in het boek zijn doodangst en de conversaties in het vliegtuig, nadat duidelijk wordt dat het toestel terug moet naar Tunis om een noodlanding te maken. Hoewel het goed afloopt, besluit hij samen met zoontje Jimmy per boot naar huis te gaan.

"We kwamen te laat voor de boot naar Marseille, we misten de aansluitende trein, het werd echt de Wet van Murphy. Alles ging mis", kijkt hij nu lachend terug. Met vijf tientjes op zak wist het duo na een week thuis te komen: "maar daarvoor hadden we ook de hulp nodig van allerlei instanties en vriendelijke Tunesiërs".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.