Provincie Zuid-Holland maakt verleende subsidies openbaar

28 juni 2012

REGIO - De provincie Zuid-Holland publiceert vanaf woensdag 27 juni op haar website het openbaar subsidieregister. Initiatiefnemers van het subsidieregister zijn statenleden Ed Braam (PVV) en Eduard Schuringa (VVD). Naar aanleiding van hun verzoek om alle bestaande subsidieverlening in een openbaar register op te nemen, heeft de provincie het subsidieregister ontwikkeld. Het subsidieregister is een momentopname, per kwartaal wordt het geactualiseerd.

Gedeputeerde financiën, Rogier van der Sande: "Het college van GS staat voor een open en transparante bestuursstijl. Eind 2011 publiceerde we de interactieve begroting en dit jaar de interactieve rekening en het declaratieregister van GS en PS. Het online publiceren van alle toegekende subsidies is een mooie volgende stap om meer inzicht te bieden in een belangrijk deel van onze financiën." Statenlid Ed Braam (PVV), "Na het openstellen van het declaratieregister is deze stap voor de PVV een logische zet om de belastingbetaler te informeren.

Met de openstelling van het subsidieregister wordt eindelijk duidelijk op welke wijze vele miljoenen aan subsidie worden verstrekt." Ook statenlid Eduard Schuringa (VVD) vindt het belangrijk dat de inwoners van Zuid-Holland zien dat de provincie ook dingen in hun gemeente financieel steunt. "Iedereen kan nu op zijn gemak kijken waar ons geld heen gaat. Als inwoners het gevoel hebben dat het subsidiegeld niet juist besteed wordt, kan dit worden doorgegeven via het meldpunt subsidies op onze site", aldus Schuringa.

In het subsidieregister zijn o.a. opgenomen de naam van de aanvrager, de subsidieregeling, de projectnaam en het aangevraagde en verleende subsidiebedrag. Het register wordt beschikbaar gesteld in pdf-format en in een Excel-overzicht. Met deze laatste versie kunnen geïnteresseerden, onder hun eigen verantwoordelijkheid, informatie groeperen en sorteren.


De bedragen die in het subsidieregister zijn opgenomen zijn de verleende subsidies. De genoemde bedragen kunnen afwijken van de bedragen die de ontvangers daadwerkelijk ontvangen. Dit komt omdat er altijd vooraf subsidie wordt verleend voor concrete projecten en activiteiten. Indien na afloop blijkt dat projecten of activiteiten minder kosten, wordt het verleende subsidiebedrag lager vastgesteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.