Gemeente verkoopt complex Spirea 1

28 juni 2012
Gemeente verkoopt complex Spirea 1

DORDRECHT - Wethouder Mos (Grondbedrijf) en de heer De Vries (voorzitter managevereniging Spirea) hebben woensdag 27 juni een koopovereenkomst ondertekend over de verkoop van het manegecomplex aan de Spirea 1. De gemeente verkoopt het complex met als uitgangspunt het behoud van de manegevereniging. De gemeente wilde het cultuurhistorisch waardevolle complex behouden zonder de financiële lasten te dragen.

In 2007 heeft de gemeente de manege gered van faillissement door Spirea 1 te kopen. Vanaf die tijd heeft de vereniging het complex voor vijf jaar kunnen huren onder zachte voorwaarden. De intentie was de vereniging in die vijf jaar te laten groeien tot een gezonde vereniging zodat deze uiteindelijk het manegecomplex kon overnemen.

In het voorjaar van 2011 heeft de gemeente aangegeven dat volgens afspraak de huurovereenkomst halfverwege 2012 zou worden beëindigd. De gemeente heeft vervolgens het complex ter verkoop aan de huurder aangeboden. In het najaar van 2011 hebben tientallen leden van de manege bij het Stadskantoor aandacht gevraagd om de vereniging te kunnen behouden.

Wethouder Mos over de verkoop: ‘Het college van burgemeester en wethouders en de heer De Vries hebben zich de afgelopen maanden ingespannen om tot eenkoopovereenkomst te komen. Het doel was het monumentale complex en de manegevereniging voor de toekomst te behouden. Wij zijn blij met het uiteindelijke resultaat.’

De koper wil de manege meer rendabel maken, gaat de locatie opnieuw inrichten en de bestaande bebouwing renoveren. De heer De Vries: ‘De samenwerking met de gemeente was voortvarend. Ik ben tevreden met het behoud van het complex en blij voor de vereniging. Als ik die blije gezichten van de kinderen zie, weet ik waar ik het voor doe.’

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.