Jonge architecten in Oud Krispijn

30 juni 2012 door Liesanne

DORDRECHT - Het feest: Tussen Kunst en Krispijn, was weer een enorm succes. Op de brede school PIUS10 aan de Brouwersdijk 111 werd dit evenement voor de zesde keer gehouden.

Met dit jaar het thema: architectuur. Van 15.00 tot 17.00 was het een groot feest hier.
PIUS10, SPD met peuterspeelzaal Nijntje en COKD met Miniclub en de club van 10
vierden dit gezamenlijk met de wijkbewoners van Oud Krispijn, Dordrecht.
 
De middag begon met een muzikale opening. Kinderen van verschillende leeftijden wisten met emmers en stokjes echt mooie muziek te maken. Het zag er ook heel vrolijk uit. Er was
ook een groep kinderen die als levend kunstwerk rondliepen voor één uur. Met zelfgemaakte tekeningen op hun rug en buik. En hier begon het nog maar mee. Er was o.a. ijs, gitaarmuziek, een bandje en in alle lokalen én buiten werd er de gehele middag lustig op los geknutseld.
 
Stad van karton
Buiten was aan het eind van de middag een grote stad van karton in elkaar geknutseld. Onder leiding van Dennis Happé. Een onafhankelijke kunstenaar die naast eigen werk en workshops voor het bedrijfsleven ook veel aandacht heeft voor kinderen. Door de school is hij gevraagd voor deze gelegenheid. 'Mijn doel is vooral de creatieve ontwikkeling van het kind', zegt Dennis.
 
Educatieve intentie
Door de gehele school waren de verschillende kunstwerken van de kinderen mooi ten toon gesteld. Duidelijk hadden ze werkelijk hun best gedaan. Van molentjes tot luchtkastelen. Er was zelfs een hele droomstad. Een buitenschools project waar kinderen zich vrijwillig voor mochten opgeven. Onder leiding van Arie Schilperoord van: To Be (Stichting Kunstzinnige Vorming). Maar ook waren er in alle lokalen de hele middag kinderen van alles aan het knutselen, tekenen en schilderen tijdens het evenement. Ook de bibliotheek werkt samen met de school. Hier stond ook een gezellig kraampje van op het schoolplein deze feestelijke middag. Weet je dat het bibliotheek lidmaatschap gratis is voor alle kinderen tot 18 jaar. Maar deze mensen willen ouders ook graag helpen met handige tips om je kind te beschermen tegen internet pesterijen en je vertellen hoe je je computer kind-vriendelijk kan instellen/ de 18+ troep kan censureren. Ook veel ouders hielpen bij verschillende activiteiten mee deze dag. Zoals bij het: bekers beschilderen met gebouwen, fruit en drinken,en het springkussen. 
 
Muzikale omlijsting
Na de muzikale emmertjes was er een optreden van een grote groep jonge gitaristen. Verschillende nummers brachten zij ten gehore. Richard van Vliet heeft de benodigde gitaarlessen gegeven. Ook dit was weer een buitenschoolse activiteit waar de kinderen zich vrijwillig voor op konden geven. 'Hier was veel animo voor', vertelde Angelique Baars, adjunct directeur van PIUS10. Ze heeft het feest georganiseerd. De school heeft een aantal gitaren ter beschikking maar veel kinderen brengen ook hun eigen gitaar mee. De rest van de middag was er een leuk bandje: Three dollar animation team. Dit was een gezellig muziekje voor bij alle leuke activiteiten. Duidelijk een geslaagd feest.
 
Tekst en foto's: Dawn Eve van Norden
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.