Laatste oplevering in nieuwbouwproject Nassau aan de Singel in zicht

03 juli 2012
Laatste oplevering in nieuwbouwproject Nassau aan de Singel in zicht

DORDRECHT - Op woensdag 29 december 2010 luidde het startsein voor de bouw van nieuwbouwproject Nassau aan de Singel in Dordrecht. Nu staan we aan de vooravond van de sleuteloverdracht van het laatste appartement op 12 juli aanstaande. Nassau aan de Singel is het meest succesvolle nieuwbouwproject in Dordrecht op dit moment. Bijna alle woningen en appartementen zijn verkocht of verhuurd. In deze tijd een prestatie waar Woonbron Dordrecht samen met Woonbron Ontwikkelbedrijf en Sprangers Bouwbedrijf trots op kan zijn.

“Dordrecht heeft er een mooie nieuwe woonplek bij. Het is een fantastisch woonplan geworden aan de Nassauweg waar nieuwe bewoners een mooie tijd tegemoet gaan. Daar doen we het toch voor. Mensen hebben reikhalzend uitgekeken naar hun moment van de sleuteloverdracht van hun nieuwe huis. De enthousiaste reactie van kopers en huurders zijn altijd leuk om te horen,” vertelt Arthur Oerlemans, vestigingsdirecteur van Woonbron Dordrecht.

Diversiteit en keuzevrijheid
Nassau aan de Singel bestaat uit 102 woningen, verdeeld over 24 koopappartementen en 18 koop eengezinswoningen, 20 Te Woon-appartementen (keuze tussen huur of koop) en 40 vrije sector huurappartementen. Arthur Oerlemans: “Het totale woonprogramma biedt veel diversiteit en keuzevrijheid in woningen en appartementen. Haalbaar voor een breed publiek, van jong tot ouder."

Voortgang en samenwerking
Door een goed verlopende verkoop, een substantiële subsidie van het Rijk via de Gemeente Dordrecht aan het project én goede afspraken met aannemer Sprangers lukte het Woonbron en Woonbron Ontwikkelbedrijf om te starten met de bouw van dit project. “Ondanks de huidige economische tegenwind zijn partijen erin geslaagd te kunnen investeren in de kwaliteit van wonen in de wijk Nieuw Krispijn. Goed voor de bewoners, goed voor de wijk, goed voor Dordrecht. Ook de onderlinge samenwerking met betrokken partijen Woonbron Ontwikkelbedrijf, Sprangers, gemeente Dordrecht en De Architektencombinatie verloopt goed, waardoor we een goede en duurzame woonkwaliteit kunnen bieden,“ volgens Oerlemans.

Duurzaam wonen
De nieuwe bewoners kunnen ook duurzaam wonen. Naast het gebruik van goede materialen is het project als eerste in Dordrecht goed voorbereid voor aansluiting op restwarmte. In de woningen en appartementen is ook gelet op prettig gebruik en goede isolatie. Het project scoort dan ook bovengemiddeld op gebied van energie, gezondheid, milieu, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

Nieuw Krispijn
Nassau aan de Singel staat aan de Nassauweg in de wijk Nieuw Krispijn, op loopafstand van het Weizigtpark. De buurt heeft een unieke ligging in Dordrecht met alle dagelijkse winkels, scholen, speel- en trapveldjes en zorgvoorzieningen in de buurt. De buitenruimte van de Nassauweg krijgt in de toekomst een nieuw uiterlijk; kindvriendelijk met een route voornamelijk voor fietsers en voetgangers.

Laatste kans
Er zijn nog enkele Singelappartementen en Tuinwoningen te koop. Nu het gebouw steeds meer bewoond is, grijpen mensen hun laatste kans om ook op deze mooie plek te gaan wonen. Bij de Tuinwoningen is een meteen ingerichte tuin naar eigen wens een echte pré. Bij de appartementen vallen kopers voor de goede indeling en het mooie uitzicht op het groen vanuit het appartement.

Nassau aan de Singel is een project van Woonbron Dordrecht in samenwerking met Woonbron Ontwikkelbedrijf, aannemer Sprangers, De Architektencombinatie en gemeente Dordrecht.

Voor meer informatie, zie www.nassauaandesingel.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.