Den Haag verwerft schilderij over de Afgevaardigden van Dordrecht, die worden tegengehouden

04 juli 2012

DORDRECHT -   (persbericht) Het Haags Historisch Museum heeft zijn collectie aangevuld met een historisch gezien zeer bijzonder schilderij van B.J. van Hove. Het werk is uniek, omdat het het enige schilderij van de Haagse stadsschilder is waarop een historische gebeurtenis is afgebeeld. Dat maakte het museum woensdag bekend.

Het schilderij draagt de naam 'De afgevaardigden van Dordrecht worden in hun koets tegengehouden op het Binnenhof in Den Haag op 17 maart 1786'. Het werk is rond 1848 geschilderd. ,,Het toont een belangrijk moment uit de vaderlandse geschiedenis. Met deze aanwinst is het museum nog beter in staat het verhaal over de patriottentijd in Den Haag te vertellen'', aldus het Haags Historisch Museum.

Het schilderij was eerder dit jaar al in bruikleen in het museum te zien tijdens een overzichtstentoonstelling van stadsgezichten van Van Hove. Inmiddels is het toegevoegd aan de vaste collectie.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.