Fietsers hebben het in de binnenstad Dordrecht niet altijd makkelijk

05 juli 2012

DORDRECHT – Mensen geven ervaringen door over parkeer- en fietsproblemen in hartje Dordrecht. Meer reacties welkom:

Fietsers hebben het vaak moeilijk in de binnenstad van Dordrecht, alhoewel er gratis overdekt kan worden geparkeerd onder warenhuis V. en D.  en de Raamstraat (achter Achterom).  Deze voorzieningen liggen op de route voor mensen uit het zuiden, maar bezoekers uit Dordrecht-oost hebben andere ongemakken.

  • Bezoekers aan het Dordrechts Museum konden vandaag voor de hekken nauwelijks hun fietsen kwijt en parkeerden in de tuin van het museum. Ze werden door het personeel gelijk gevraagd de fietsen weer buiten de poort te zetten.  Om andere redenen mocht op het hekwerk niet worden aangegeven, dat het parkeren van fietsen binnen verboden is. Op het smalle trottoir is er echter nauwelijks plaats en voetgangers moeten door de fietsen vaak van de openbare weg gebruik maken.
  • Al eerder was dit een probleem aan het Achterom bij super AH, maar de gemeente heeft aanpassingen doorgevoerd om daaraan iets te doen.
  • De Visstraat is afgesloten op de weg door werkzaamheden. Op de twee smalle trottoirs is het file rijden voor voetgangers en fieters met het rijwiel aan de hand. De winkeliers en de horeca hebben hun normale uitstalling buiten, dus dat leidde vandaag al tot gedoe. Dat komt ook door de afzetting op de stoep naast het hekwerk voor het wegwerk.  De verwachting is dat de problemen aanstaande zaterdag als het drukker kan zijn, zullen toenemen omdat de doorstroming wordt belemmerd.
  • Op de Vriesestraat is volgens winkeliers ook een parkeerprobleem voor fietsen en soms rijden mensen door over de Vriesebrug naar de wandel-winkelstraat omdat de borden niet altijd opvallen dat het na 11 uur in de ochtend een voetgangers zone is.  Daarom wordt om een fietsenstalling gevraagd net zo gratis als onder V. en D. en aan de Raamstraat.
  • (waarnemingen van fietsers, aanvullingen welkom via Dordrecht.net)

 

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.