Hans Anders gaat de straat op in sterrenburg

05 juli 2012

DORDRECHT - Voor veel mensen is de drempel om een hoortest te doen erg hoog. Hans Anders biedt nu uitkomst en voert door heel Nederland op straat gratis hoorscreenings uit. Op 12 juli is de speciale Hans Anders bakfiets met computerschermen en hoofdtelefoons in Winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht. Als de korte hoorscreening aanleiding geeft voor een uitgebreide hoortest, dan kunnen mensen direct en eveneens zonder kosten terecht bij de Hans Anders-vestiging aan het P.A. de Kok-Plein. Iedereen die een hoortest doet, ontvangt gratis een setje Alpine-gehoorbeschermers.

Circa 2 miljoen Nederlanders kampen met gehoorverlies, bijvoorbeeld door blootstelling aan lawaai. Ook slijtage is een veel voorkomende oorzaak. Dit kan al beginnen na je dertigste. Veel mensen weten meestal dat er iets niet goed is met hun gehoor. Vaak blijkt de drempel hoog om er ook daadwerkelijk iets aan te doen en een hoortoestel aan te laten meten. Het komt dan ook regelmatig voor dat iemand pas na vijf jaar actie onderneemt.

Vestigingsmanager Wim Kielen van de Hans Anders winkel aan het P.A. de Kok-Plein: “We willen met onze hoortest op straat mensen bewustmaken van de kwaliteit van hun gehoor. Gehoorverlies verloopt namelijk geleidelijk en daardoor bijna onopgemerkt. Het idee van een hoortoestel staat mensen meestal niet aan, terwijl veel klanten na de aankoop opgelucht zijn. Gelukkig is de huidige generatie digitale hoortoestellen niet alleen heel comfortabel, maar ook bijna onzichtbaar.”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.