Nationaal Onderwijsmuseum tijdelijk in Nieuwe Haven

03 juli 2012
Nationaal Onderwijsmuseum tijdelijk in Nieuwe Haven

DORDRECHT - Het Nationaal Onderwijsmuseum is verhuisd naar Dordrecht. In sneltreinvaart heeft het museum in de afgelopen maanden haar collectie van 350.000 objecten verhuisd en haar intrek genomen aan de Nieuwe Haven 26 in Dordrecht. Speciaal voor kinderen opent het museum tijdens de vakantie haar deuren en organiseert zomerse activiteiten.

Tijdelijke locatie
Het Nationaal Onderwijsmuseum is per 1 juli 2012 definitief uit het gebouw aan de Nieuwemarkt 1a in Rotterdam vertrokken. Omdat de nieuwe locatie De Holland nog niet gebruiksklaar is, heeft het museum tijdelijk haar intrek genomen in Nieuwe Haven 26 in Dordrecht. Deze tijdelijke locatie is alleen open op afspraak en tijdens speciale activiteiten en evenementen. In de komende periode wordt het pand De Holland aan de Burgemeester de Raadtsingel gerenoveerd en gebruiksklaar gemaakt. Gedurende de sluiting van het museum is het museum te volgen op www.onderwijsmuseum.nl en zijn de actuele ontwikkelingen te lezen in een blog. De officiële heropening van het museum zal naar verwachting in september 2014 plaatsvinden.

Zomerse activiteiten voor kinderen
Van zaterdag 7 juli t/m zondag 19 augustus zijn er zomerse teken- en schilderworkshops op de locatie aan de Nieuwe Haven 26 in Dordrecht. Bij mooi weer wordt de museumtuin ingericht met schildersezels. Kinderen krijgen allemaal hun eigen schildersdoek en mogen kiezen of ze vrij schilderen, of dat ze gebruik maken van de tekenmodellen uit de collectie. Ook buitenschoolse opvangcentra zijn van harte welkom om de activiteiten te komen bezoeken. Ontvang korting op de toegang met een Jeugdvakantiepaspoort of Rotterdampas.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.