Werkzaamheden herinrichting Bagijnhof en omgeving

07 juli 2012
Werkzaamheden herinrichting Bagijnhof en omgeving

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht heeft omleidingen ingesteld om werkzaamheden voor de herinrichting van de Visstraat, Bagijnhof, Johan de Wittstraat, de Verlengde Bagijnhof en de Vest uit te voeren. Tijdens deze werkzaamheden, die in verschillende fases worden uitgevoerd, wordt het verkeer omgeleid. Tijdens spitsuren wijzen verkeersregelaars de weg.

Dordrecht blijft investeren in de binnenstad. Het Achterom en Bagijnhof wordt herontwikkeld tot een sfeervoller en kwalitatief hoogwaardig woon- en winkelgebied. Eind 2011 is gestart met het ontwikkelen van de openbare ruimte in dit gebied. De gemeente wil hierin zo min mogelijk concessies doen aan de kwaliteit, vooral in die van het Bagijnhof. De breedte, de dubbele bomenrij en de bestrating met natuursteen laten het Bagijnhof in beeld aansluiten op de Sarisgang, het Statenplein en de Vriesestraat. Het Achterom wordt een autovrije winkel- en wandelstraat.

Verkeersdruk verspreiden
De bestrating en inrichting van het Bagijnhof, de Johan de Wittstraat, een deel van de Vest en de Visstraat worden deze zomer aangepakt. Op het Bagijnhof en Johan de Wittstraat blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. De huidige verkeersdruk moet daarmeeverspreid worden. Hierbij staat de veiligheid voorop. De gemeente zet verkeersregelaars in om het verkeer te begeleiden.

De herinrichting van het Bagijnhof en omgeving wordt in twee fases uitgevoerd. In de eerste fase wordt begonnen met nieuwe bestrating van gevel tot gevel. Op de trottoirs komen gebakken klinkers en op de rijbaan natuurstenen keien. Er komt nieuwe verlichting en een bomenrij. De werkzaamheden duren tot ongeveer half november, zodat voor de feestdagen in december het winkelgebied er weer sfeervol bij ligt.

Bereikbaar
Tijdens de werkzaamheden blijven in ieder geval de woningen en winkels te voet bereikbaar. Voor het verkeer worden omleidingroutes ingesteld. De omleidingroutes staan op www.dordrecht.nl/wegafsluitingen en op www.dordrecht.nl/achterom.

Planning
De planning voor de werkzaamheden aan de Vest en Visstraat tot aan de Korte en Lange Breestraat is op de website www.dordrecht.nl/achterom te raadplegen. De planning en de omleidingroutes voor volgend jaar worden in het eerste kwartaal 2013 bekend gemaakt. De tekening voor de herinrichting staat ook op deze website en is te zien bij Intree Dordrecht, Spuiboulevard 99.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.