Kinderchirurgen van Erasmus MC komen ook werken in Dordrecht

08 juli 2012

DORDRECHT - (persbericht) Kinderen die een eenvoudige operatie moeten ondergaan, kunnen vanaf september ook terecht in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

Samen opereren
Kinderchirurgen van het Erasmus MC komen vanaf september twee dagen per maand naar het Albert Schweitzer ziekenhuis om daar samen met de Dordtse chirurgen operaties uit te voeren. Eerst opereren de chirurgen samen, daarna parallel in verschillende operatiekamers.

peuterMeer dan een jaar
In het Erasmus MC-Sophia moeten kinderen soms meer dan een jaar wachten op een eenvoudige ingreep. Die wachttijd wordt korter wanneer zij ook in Dordrecht geopereerd kunnen worden. Bovendien hoeven patiënten in de Drechtstedenregio minder ver te reizen.

Liesbreuken
Eerst worden alleen veelvoorkomende, niet-spoedeisende ingrepen uitgevoerd, zoals liesbreuken en navelbreuken. Wanneer dit succesvol is, gaan de chirurgen in Dordrecht ingewikkelder operaties verrichten, zoals kijkoperaties.

Zelfde manier
“De ingreep gebeurt in Dordrecht op precies dezelfde manier”, zegt Conny Meeussen, kinderchirurg in het Erasmus MC-Sophia. “Tenzij kinderen een voorgeschiedenis hebben, hoeven zij voor een eenvoudige operatie niet naar een academisch ziekenhuis.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.